loading1
loading2

Fundo Los Robles House

DESCRIPTION

It was an old and classic traditional country house in southern Chile, to which successive extensions had been carried out, closing the original corridors of the house, with which it gradually lost its character.

The remodeling consisted mainly of recovering these spaces and thus returning the original aesthetics that this house had. In addition, the wallpapers of the walls and interior ceilings were removed, leaving the native wood that was hidden behind them in view.

Some interior structural elements were reordered according to the new distribution, integrating the kitchen into the dining room and living room, previously separated. Some skylights were opened in what was the second floor ceiling to enable some bedrooms there.

It also took advantage of improving the insulation and facilities of the house in general.

OWNER

Agrícola Los Robles S.A.

CONSTRUCTION YEAR

2004.

PURPOSE

Residential.

LOCATION

Fundo Los Robles, Purranque.

AREA

371 m2.

ARCHITECTS

Francisco Morandé Ruiz-Tagle.

COLLABORATORS

Andrea Vidal.

BUILDER

Constructora Fernández & Hernández Ltda.

en_GBEnglish (UK)